Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a k zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat). S našimi partnery z oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informace o Vašem používání stránky v anonymizované formě. Bližší informace naleznete zde.
Marketing
Marketingové "Cookies" slouží ke sledování chování zákazníka na webu. Jejich cílem je zprostředkovat relevantní a užitečnou reklamu pro každého individuálního uživatele, čímž jsou výhodné pro všechny. (více)
Statistika
Statistické "Cookies" pomáhají majitelům webových stránek s porozumněním toho, jak se uživatelé na jejich stránkách chovají tím, že sbírají a reportují anonymní data. (více)
Technické
Tyto "Cookies" jsou pro funkčnost webové stránky nepostradatelné a zajišťují její fungování např. při navigaci a dostupnosti uživatelských sekcí. Tato stránka nemůže správně fungovat, pokud nejsou "Cookies" povoleny. (více)
Personalizační
Tyto "Cookies" pomáhají především personalizovat obsah např. nabídkou konkrétních produktů dle historie vašeho procházení webu nebo podle objednávek. (více)
Bezpečnost
Bezpečnostní neboli security "Cookies" náš web nepoužívá. (více)
Uživatelské preference
Monitoruje souhlas uživatele, k poskytnutí uživatelských dat službám Googlu pro reklamní účely(více)
Perzonalizační data
Monitoruje souhlas uživatele, k zacílení personalizovaných reklam službami (produkty) Googlu. (více)
Souhlas s použitím "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a ke zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat).
Vaše nastavení "Cookies" a další informace najdete na stránce nastavení "Cookies".
Protože na kvalitě rozhodně záleží, vybrali jsme experta z nejlepších. Své zkušenosti vám v Terrys Academy bude předávat šéfkuchař Miroslav Grusz, který se už dlouhé roky pohybuje mezi českou kuchařskou elitou. Co všechno má tento skromný tvůrce gastronomických zázraků za sebou?
S láskou pro jídlo v genech zůstal Mirek věrný rodinné tradici a po škole se ocitl v pražském
hotelu Renaissance. Tam se v jedné kuchyni potkal mimojiné se Zdeňkem Pohlreichem. To ho nemohlo
neovlivnit. Tým fungující jako hodinky, disciplína formovaná německým šéfem, špičkové suroviny, kvalitní
recepty - zkrátka perfektní výbava do začátku.
Mirek si pak na rok odskočil na vojnu a ani ta nebyla ledajaká: navlékl smoking a v něm se věnoval
hostům na generálním štábu. Dobrá motivace pro to na sobě dál pracovat.
Protože se chtěl posunout dál, zkusil pohovor v hotelu Marriott v Zürichu a měl štěstí. A tak
poté rok a půl sbíral zkušenosti ve švýcarském prostředí. Změna kultury přinesla další cenné
poznatky na jeho vysněné cestě.
Další štace nebyla vskutku ledajaká: restaurace Allegro v hotelu Four Seasons. Slavní mistři Vito
Mollica a Andrea Accordi byli zcela jistě skvělými a navíc veselými parťáky. V té době také tato restaurace
zaznamenala obrovský úspěch: byla to michelinská hvězda, vůbec první v Česku. Toto období rozhodně
zanechalo výrazné italské stopy na Mirkově stylu.
Ostatně - je snadné se zamilovat do Itálie. A tak není divu, že následovalo angažmá v restauraci Palagiove
Florencii. Srdce Toskánska je nejen nádherným místem, ale také centrem úžasných kulinářských
kouzel. Co víc si přát?
Další štací pak byl luxusní pražský hotel Augustine sídlící ve starobylých klášterních prostorách
mezi Karlovým mostem a Pražským Hradem. Mirek zaujal pozici dvojky Richarda Fuchse a nastalo období, kdy
se mohl doslova kreativně vyřádit. Ať už na jídelníčcích či jednotlivých recepturách. Následně
pak Fuchsův post převzal.
Po malé pauze následuje další parádní destinace. Mirka totiž oslovil Riccardo Lucque a začíná
etapa Aromi ověnčená mnoha vavříny.
A teď? Není překvapením, že dalším krokem bylo vybudování vlastní restaurace. Pro tu si Mirek
našel specifický prostor - letiště Aeroklubu Mladá Boleslav. Prostorný podnik MG plný světla
od listopadu 2015 nabízí vytříbenou středomořskou kuchyni, kterou tento vynikající šéfkuchař tolik zbožňuje
a kterou rozmazluje své vděčné hosty.
Je nám ctí, že vás zde bude doprovázet právě Mirek. A věříme, že si jeho erudovaný pohled kombinovaný
s velmi praktickými tipy oblíbíte.