Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a k zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat). S našimi partnery z oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informace o Vašem používání stránky v anonymizované formě. Bližší informace naleznete zde.
Marketing
Marketingové "Cookies" slouží ke sledování chování zákazníka na webu. Jejich cílem je zprostředkovat relevantní a užitečnou reklamu pro každého individuálního uživatele, čímž jsou výhodné pro všechny. (více)
Statistika
Statistické "Cookies" pomáhají majitelům webových stránek s porozumněním toho, jak se uživatelé na jejich stránkách chovají tím, že sbírají a reportují anonymní data. (více)
Technické
Tyto "Cookies" jsou pro funkčnost webové stránky nepostradatelné a zajišťují její fungování např. při navigaci a dostupnosti uživatelských sekcí. Tato stránka nemůže správně fungovat, pokud nejsou "Cookies" povoleny. (více)
Personalizační
Tyto "Cookies" pomáhají především personalizovat obsah např. nabídkou konkrétních produktů dle historie vašeho procházení webu nebo podle objednávek. (více)
Bezpečnost
Bezpečnostní neboli security "Cookies" náš web nepoužívá. (více)
Uživatelské preference
Monitoruje souhlas uživatele, k poskytnutí uživatelských dat službám Googlu pro reklamní účely(více)
Perzonalizační data
Monitoruje souhlas uživatele, k zacílení personalizovaných reklam službami (produkty) Googlu. (více)
Souhlas s použitím "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a ke zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat).
Vaše nastavení "Cookies" a další informace najdete na stránce nastavení "Cookies".
Také vidíte scénu z restaurace, kdy se flambuje přímo u stolu? Ano ano, zde je řeč o alkoholu
a plamenech! Francouzské slovo „flamber" totiž znamená hořet.
Totéž se může provozovat doma v kuchyni. Je to samozřejmě efektní a ve výsledku vynikající. Jenom
buďte opatrní. Pokud jste úplní začátečníci, raději se do toho nepouštějte a nejdříve se učte
od někoho, kdo je v této složitější technice obratný. Pokud chcete flambovat, budete potřebovat něco
ostřejšího. Koňak, likér, vodka, brandy nebo rum - to budou ideální pomocníci. Nešetřete
na nich, mělo by jít o kvalitní nápoje. Naopak na víno nebo pivo v tomto případě zapomeňte. Platí
přitom poměrně jednoduchá poučka - s větším procentem alkoholu lepší oheň. Ale všechno má své
meze. Takže nad 40% se raději nepouštějte, to už by naopak mohl být riskantní podnik.
Celý trik tkví v tom, že menší množství alkoholu nalijete do pánve s masem. Ta by měla být pro tento účel
spíš hlubší. Předtím, než půjdete do akce, sundejte pánev z ohně. Obsah v pánvi se pak zapálí a nechá
hořet. Ještě jedna věc: než alkohol půjde do pánve, měl by mít teplotu kolem 50 stupňů. Třesení pánví
pomůže hoření. Kdyby něco, hodit se bude poklička, která můžete ledacos zachránit.
Flambování se provádí s různými dobrotami. Jednak to může být maso či ryby. Na dezertech vytvoří
krásnou krustu. Hodně oblíbené je flambování palačinek, banánů, třešní či nápojů, třeba
kávy. Toto je ovšem jen velmi jednoduchý popis do našeho slovníčku. Pokud chcete opravdu dobře
vidět, jak na to, studujte postupy mistrů.