Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a k zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat). S našimi partnery z oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informace o Vašem používání stránky v anonymizované formě. Bližší informace naleznete zde.
Marketing
Marketingové "Cookies" slouží ke sledování chování zákazníka na webu. Jejich cílem je zprostředkovat relevantní a užitečnou reklamu pro každého individuálního uživatele, čímž jsou výhodné pro všechny. (více)
Statistika
Statistické "Cookies" pomáhají majitelům webových stránek s porozumněním toho, jak se uživatelé na jejich stránkách chovají tím, že sbírají a reportují anonymní data. (více)
Technické
Tyto "Cookies" jsou pro funkčnost webové stránky nepostradatelné a zajišťují její fungování např. při navigaci a dostupnosti uživatelských sekcí. Tato stránka nemůže správně fungovat, pokud nejsou "Cookies" povoleny. (více)
Personalizační
Tyto "Cookies" pomáhají především personalizovat obsah např. nabídkou konkrétních produktů dle historie vašeho procházení webu nebo podle objednávek. (více)
Bezpečnost
Bezpečnostní neboli security "Cookies" náš web nepoužívá. (více)
Uživatelské preference
Monitoruje souhlas uživatele, k poskytnutí uživatelských dat službám Googlu pro reklamní účely(více)
Perzonalizační data
Monitoruje souhlas uživatele, k zacílení personalizovaných reklam službami (produkty) Googlu. (více)
Souhlas s použitím "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a ke zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat).
Vaše nastavení "Cookies" a další informace najdete na stránce nastavení "Cookies".
Řeč je o jednom ze způsobů, jak připravit velmi lahodné maso. Nikdy jste to nezkoušeli?
Tady je stručný popis, jak na to. Hlavní finta je v tom, že se maso pokládá do tuku - nejlépe vlastního.
Každopádně ale můžete použít třeba vepřové sádlo. Velikost hrnku nebo pekáče uzpůsobíte
tomu, jak velký máte kus masa. To můžete nechat v celku nebo nakrájet. Potom to vše strčíte do trouby.
Maso by mělo být zakryté. Nastavíte nízkou teplotu - zhruba 80 - 100 stupňů. Pak pečete, a to
celkem dlouho, v řádu hodin. Přesná doba se odvíjí od toho, jaké maso zpracováváte.
Mezitím si klidně můžete odskočit udělat další věci v kuchyni, číst nebo zkouknout film. Konfitování chce
svůj čas. Maso se při této technice nepřipálí, což je rozhodně výhoda. Když je po všem,
je ideální pokud tuk slijeme a dále používáme. Může se hodit při přípravě dalších jídel, což správný
hospodář nebo hospodyňka jistě ocení. V případě sádla je výsledkem geniální a parádně voňavá pomazánka. Když
ji namažete na čerstvý chleba, bude vám jistě lupat až za ušima.
V minulosti se takto maso de facto zavařovalo. Nechávalo se v tuku zatuhnout a uložilo se v chladu
pro budoucí použití. Vyzkoušet to celé můžete třeba s vepřovým. Nebo co takhle konfitovaná kachna?
Alternativou je mimochodem někdy místo tuku použití vína nebo hodně silného vývaru.