Nastavení "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a k zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat). S našimi partnery z oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informace o Vašem používání stránky v anonymizované formě. Bližší informace naleznete zde.
Marketing
Marketingové "Cookies" slouží ke sledování chování zákazníka na webu. Jejich cílem je zprostředkovat relevantní a užitečnou reklamu pro každého individuálního uživatele, čímž jsou výhodné pro všechny. (více)
Statistika
Statistické "Cookies" pomáhají majitelům webových stránek s porozumněním toho, jak se uživatelé na jejich stránkách chovají tím, že sbírají a reportují anonymní data. (více)
Technické
Tyto "Cookies" jsou pro funkčnost webové stránky nepostradatelné a zajišťují její fungování např. při navigaci a dostupnosti uživatelských sekcí. Tato stránka nemůže správně fungovat, pokud nejsou "Cookies" povoleny. (více)
Personalizační
Tyto "Cookies" pomáhají především personalizovat obsah např. nabídkou konkrétních produktů dle historie vašeho procházení webu nebo podle objednávek. (více)
Uživatelské preference
Monitoruje souhlas uživatele, k poskytnutí uživatelských dat službám Googlu pro reklamní účely(více)
Perzonalizační data
Monitoruje souhlas uživatele, k zacílení personalizovaných reklam službami (produkty) Googlu. (více)
Souhlas s použitím "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a ke zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat).
Vaše nastavení "Cookies" a další informace najdete na stránce nastavení "Cookies".
Postup přípravy vysokých hovězích žeber
SHORT RIBS US prime quality. Jedná se o masitá žebra ze spodní části, čtvercový výřez 4 žeber
o váze cca 1,8kg.
Tento článek je zaměřen na přípravu v uzavíratelném grilu jakéhokoliv typu, kde je možné regulovat teplotu. My jsme konkrétně použili keramický grill. Základy postupu přípravy lze použít i pro přípravu v domácí troubě, avšak s absencí zakuřování.
1. Hovězí žebra vyjmeme z obalu a provedeme základní začištění. Tzn. ze strany kostí sundáme vrchní blánu, pokud se to nedaří, alespoň blánu „pořezejte/ narušte“, aby se při tepelné úpravě nestahovala. Pro dobré zakouření je nutné odstranit tuhou blánu i na straně masa, tedy pokud je přítomna (co kus to originál někdy je, někdy není), tuk v rozumné míře ponechte.
2. Takto připravené maso můžete vydatně nakořenit. Druhů koření je dnes mnoho, doporučujeme zvolit dle vlastní chuti (pikantní se ke šťavnatým hovězím žebrům hodí).
3. Grill si rozpálíme / stabilizujeme teplotu na 110-120 °C s umístěním deflektoru, na který dáme odkapovou misku naplněnou tekutinou (voda/ juice/ prosecco – dle možností). Mezi uhlí přidáme špalíčky oblíbeného dřeva na uzení, na rošt umístíme žebra s teplotní sondou, grill uzavřeme, zakuřujeme až do interní teploty +/- 73 - 76°C. V případě použití plynového grillu, sestavte na přímou a nepřímou zónu pomocí hořáků. V troubě je příprava nejjednoduší, jen nastavíte teplotu.
4. Po dosažení požadované teploty maso zabalte do alobalu, či speciálního BBQ papíru. Teplotu v grillu můžete lehce zvýšit na +/- 140°C a ponechte do finálních +/- 93°C. Nebuďte překvapeni, teplota bude stoupat pomaleji, než do teď. Po dosažení finální teploty nechte žebra v alobalu 1-2 hodinky odpočívat.
Tip navíc: pokud nemáte žebra tolik šťavnatá nebo jen chcete - můžete do alobalu přidat kousek másla, popřípadě pomazat dokončovací omáčkou pro intenzivnější kořeněnou chuť.
5. Doporučená porce 1 žebro = 1 osoba. Pro masožravce 1x celý kus = 1 osoba.
Ideální příloha: šťouchaný brambor s křenem nebo chléb a beraní rohy. Pokud dodržíte postup, po naporcování se Vám ukáže dokonalý smoke ring.
Doufáme, že si tenhle skvělý, šťavnatý kousek také připravíte! Pokud ano, tak nám pošlete fotky, ať
víme, jak se vám Ribs povedli.