Potřebujete poradit? Volejte +420 605 185 000

Kančí kýta se šípkovou omáčkou

Autor: Tým Terrys
Hlavní jídla
Ingredience

Co budete potřebovat:

· kančí kýta (možno i kýta jiné zvěřiny - jelen, daněk, srna)

· slanina

· mrkev

· petržel

· celer

· cibule

· červené suché víno

· velmi silný šípkový čaj

· celý pepř

· nové koření

· bobkový list

· jalovec

· špetka tymiánu

· šípkový džem

· olej

· lžíce másla

· vývar nebo voda

· sůl

Jak na to?

Kančí prošpikujeme, osolíme, opečeme v pekáčku na zbytku slaniny a na oleji s máslem.

Maso odložíme stranou a na tuku opečeme nakrájenou zeleninu a koření.

Vrátíme maso, podlijeme vínem a čajem, přidáme 1 lžíci šípkového džemu, přikryjeme a pečeme v troubě doměkka. Během pečení, je-li potřeba, podléváme vývarem nebo vodou.

Maso vyndáme, do omáčky přidáme další lžíci /nebo víc - podle chuti / džemu, dochutíme a propasírujme nebo rozmixujeme.

Dobrou chuť :-)