Nastavení "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a k zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat). S našimi partnery z oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informace o Vašem používání stránky v anonymizované formě. Bližší informace naleznete zde.
Marketing
Marketingové "Cookies" slouží ke sledování chování zákazníka na webu. Jejich cílem je zprostředkovat relevantní a užitečnou reklamu pro každého individuálního uživatele, čímž jsou výhodné pro všechny. (více)
Statistika
Statistické "Cookies" pomáhají majitelům webových stránek s porozumněním toho, jak se uživatelé na jejich stránkách chovají tím, že sbírají a reportují anonymní data. (více)
Technické
Tyto "Cookies" jsou pro funkčnost webové stránky nepostradatelné a zajišťují její fungování např. při navigaci a dostupnosti uživatelských sekcí. Tato stránka nemůže správně fungovat, pokud nejsou "Cookies" povoleny. (více)
Personalizační
Tyto "Cookies" pomáhají především personalizovat obsah např. nabídkou konkrétních produktů dle historie vašeho procházení webu nebo podle objednávek. (více)
Uživatelské preference
Monitoruje souhlas uživatele, k poskytnutí uživatelských dat službám Googlu pro reklamní účely(více)
Perzonalizační data
Monitoruje souhlas uživatele, k zacílení personalizovaných reklam službami (produkty) Googlu. (více)
Souhlas s použitím "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a ke zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat).
Vaše nastavení "Cookies" a další informace najdete na stránce nastavení "Cookies".
Jedná se o Japonský skot, který se vyznačuje významným potenciálem k ukládání mezisvalového tuku, takzvané mramorování nebo anglicky marbling. Masa z tohoto plemene je považováno za delikatesu a je vyhledáváno gurmány celého světa. Vyznačuje se vysokým obsahem mezisvalového tuku, který je vidět na první pohled, jelikož je všudy přítomný, tato vlastnost dává masu nezaměnitelnou chuť a hlavně křehkost. Tuk obsahuje vysoký podíl mononenasycených mastných kyselin, maso je tedy s nízkým obsahem cholesterolu.
Wagyu je v překladu japonský skot nebo japonské hovězí. V celém Japonsku je několik oblastí, kde se tento skot chová, jednou z nich je i oblast Kobe a pouze kusy, které pochází z této oblasti mohou nést označení Kobe. Někdy se mylně uvádí, že Wagyu = Kobé, ale není tomu tak.
V Japonsku není obvyklý pastvinný chov skotu, proto většina produkce pochází ze stájí, ale za to se jednotlivým kusům dostává majestátní péče. Při odchovu se používají speciální krmné směsi, napájí se pivem nebo saké, masírují se veškeré partie těla, tak aby se tuk rovnoměrně rozprostřel. Hlavním motem nejen Japonských chovatelů ale i všech ostatních je zásada, že není důležitá výše denního přírůstku, ale kvalita přírůstku s cílem vysokého obsahu mezisvalového tuku. Čím více tuku maso obsahuje, tím je považováno za kvalitnější, lepší a i jeho cena je vyšší. Dlouhým výkrmem se posouvá i věk zvířete na porážku, který je okolo třetího roku v závislosti na váze kusu. Toto masné plemeno se vyskytuje i v EU a mnoha dalších zemích. Setkáme se tudíž již s nabídkou Wagyu hovězího i od místních farmářů nebo Argentiny, Uruguaye, Chille, Austrálie a nebo takzvaného hovězí Wagyu Styl, což označuje křížený skot min. 50% Wagyu plemene.
Ať už si vyberete jakoukoliv zemi původu, doporučujeme toto maso alespoň jednou v životě ochutnat. Šťavnatost, křehkost a skvělá struktura je excelentní. Doporučujeme připravovat jako tuňáka, rychle a krátce do rare propečení.