Nastavení "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a k zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat). S našimi partnery z oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informace o Vašem používání stránky v anonymizované formě. Bližší informace naleznete zde.
Marketing
Marketingové "Cookies" slouží ke sledování chování zákazníka na webu. Jejich cílem je zprostředkovat relevantní a užitečnou reklamu pro každého individuálního uživatele, čímž jsou výhodné pro všechny. (více)
Statistika
Statistické "Cookies" pomáhají majitelům webových stránek s porozumněním toho, jak se uživatelé na jejich stránkách chovají tím, že sbírají a reportují anonymní data. (více)
Technické
Tyto "Cookies" jsou pro funkčnost webové stránky nepostradatelné a zajišťují její fungování např. při navigaci a dostupnosti uživatelských sekcí. Tato stránka nemůže správně fungovat, pokud nejsou "Cookies" povoleny. (více)
Personalizační
Tyto "Cookies" pomáhají především personalizovat obsah např. nabídkou konkrétních produktů dle historie vašeho procházení webu nebo podle objednávek. (více)
Uživatelské preference
Monitoruje souhlas uživatele, k poskytnutí uživatelských dat službám Googlu pro reklamní účely(více)
Perzonalizační data
Monitoruje souhlas uživatele, k zacílení personalizovaných reklam službami (produkty) Googlu. (více)
Souhlas s použitím "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a ke zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat).
Vaše nastavení "Cookies" a další informace najdete na stránce nastavení "Cookies".
Ač se na první pohled může zdát, že podle názvu se bude jednat o podobné kousky masa, tak opak je pravdou. Flank a Flap spojuje pouze to, že oba pocházejí ze stejné části hovězího skotu a to ze spodní části břišní dutiny. Oba řezy jsou velice oblíbené pro grilování. Flank pro svou jednoduchost při přípravě a Flap pro svou extrémní šťavnatost.
Je nutné zdůraznit, že oba řezy jsou strukturově zcela odlišné, proto vždy dobře vybírejte ten správný.
je vzhledově velice nízký řez, na výšku má pouze okolo 1,5cm. Má typický oválný tvar,
kde vedou jednotná vlákna přes celou delší stranu. Strukturově se jedná o poměrně libovou část s intenzivnějšími
vlákny.
Řez z běžného stoku je téměř bez tuku, ale z masných plemen kvalitního skotu
je na řezu krásně mramorovaný a čím kvalitnější zmasilý skot, tím je vnitrosvalové mramorování významnější.
Setkáme se i s občasným tukem na povrchu, který se však neodstraňuje,
jelikož je to tuk břišní, jemný a při tepelné úpravě se rozpouští a dodává steaku skvělou chuť.
Je vzhledově mnohem větší řez. Má zvláštní, nepravidelný tvar, lehce
podobný tvaru otevřených holubích křídel. Je důležité zmínit, že mnohdy se tento řez tvarově liší, dle
země původu a zvyklostem bourání tamních řezníků. Tvarově je na obou koncích nižší a nejvyšší část je
uprostřed celého svalu. Strukturově se jedná o sval s hrubšími vlákny, které vedou
přes celou kratší stranu a né vždy zcela pravidelně, spíše kopírují tvar svalu, ale jsou schopny při tepelné
úpravě v sobě uzamknout neskutečné množství šťávy.
Bohužel, stejně jako flank steak, je tento řez z běžného skotu velice libový a téměř bez
tuku. Ale z masných plemen, je naprosto perfektně mramorovaný,
na řezu má krásné mramorování a vizuálně je velice atraktivní.
Na povrchu se také setkáme s tukem, který ale neodstraňujeme,
jelikož se při grilovaní rozpustí a dá masu lahodnou chuť. Upozorníme, že občas se na
tomto řezu setkáme ve spodní části s hrubší blánou, kterou je dobré před tepelnou úpravou odstranit.
Tyto řezy mohu být opravdu velice rozdílné. Jak jsme zmiňovali výše, vždy záleží,
z jakého skotu je a na konkrétním stylu bourání řezníků.
Flank steak má
obvyklou výšku 1,5cm a délka může být od 15-35cm. Váha začíná okolo 500g a u masných, z
masilých plemen může přesahovat i 1,2kg.
Flap steak má
obvyklou středovou výšku okolo 3,5-4 cm, kraje jsou individuální a nižší. Váha se pohybuje obvykle od
1kg a dosahuje až téměř ke 2 kg vždy dle kvality.
Musíme zde upozornit, že pupky prodáváme jen na celé kusy (viz.
více v našem článku), tzn. finální váhu nejsme schopni ovlivnit, proto prosím počítejte,
že mohou vznikat váhové rozdíly v objednávkách.