Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a k zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat). S našimi partnery z oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informace o Vašem používání stránky v anonymizované formě. Bližší informace naleznete zde.
Marketing
Marketingové "Cookies" slouží ke sledování chování zákazníka na webu. Jejich cílem je zprostředkovat relevantní a užitečnou reklamu pro každého individuálního uživatele, čímž jsou výhodné pro všechny. (více)
Statistika
Statistické "Cookies" pomáhají majitelům webových stránek s porozumněním toho, jak se uživatelé na jejich stránkách chovají tím, že sbírají a reportují anonymní data. (více)
Technické
Tyto "Cookies" jsou pro funkčnost webové stránky nepostradatelné a zajišťují její fungování např. při navigaci a dostupnosti uživatelských sekcí. Tato stránka nemůže správně fungovat, pokud nejsou "Cookies" povoleny. (více)
Personalizační
Tyto "Cookies" pomáhají především personalizovat obsah např. nabídkou konkrétních produktů dle historie vašeho procházení webu nebo podle objednávek. (více)
Bezpečnost
Bezpečnostní neboli security "Cookies" náš web nepoužívá. (více)
Uživatelské preference
Monitoruje souhlas uživatele, k poskytnutí uživatelských dat službám Googlu pro reklamní účely(více)
Perzonalizační data
Monitoruje souhlas uživatele, k zacílení personalizovaných reklam službami (produkty) Googlu. (více)
Souhlas s použitím "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a ke zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat).
Vaše nastavení "Cookies" a další informace najdete na stránce nastavení "Cookies".
Postup, který je nejen v našich končínách velmi běžný a populární. Málokdo si bez něj umí představit
to pravé léto.
V zásadě jde o rychlou úpravu potravin, která se děje na roštu nad žhnoucími uhlíky. Kombinují
se zde vysoká teplota (obvykle kolem 200 stupňů nebo i větší) a několikaminutová
„operace". Hodit na gril můžete ledacos - steaky, burgery, kotlety, kousky ryb, zeleninu
nebo také pečivo.
V grilování se lze velmi dobře vyřádit a jeho milovníci zkoušejí různé typy marinád a koření, aby dodali
výsledku ten správný šmrnc. Grilování je svého druhu rituál. Patří k němu ideálně skvělá sestava lidí,
rodina či přátelé, dobrá nálada a potěšení z výborného jídla. Grilovat můžeme samozřejmě po celý rok i
přímo v kuchyni. Pomocníkem je nám v tom trouba.
Zajímavou alternativou je grilování na kamenné desce nebo na lávovém kameni. Občas se
má za to, že pojem grilování je totéž co barbecue. Tak tomu ale není - barbecue
je naopak dlouhá a pomalá úprava. Důležitými parametry zde jsou nízká teplota a kouř. Tato technika
pochází z Karibiku a je velmi oblíbená například v USA. Většina tamních expertů na barbecue nejde nad
120 stupňů, dřevo tedy vyloženě nehoří, ale doutná. Maso se připravuje podle typu opravdu velmi dlouho
- třeba i 6 nebo 12 hodin. Neodmyslitelně k této technice patří vynikající BBQ omáčky.