Potřebujete poradit? Volejte +420 605 185 000

Srnčí steaky z kýty po lesnicku

Autor: Tým Terrys
Hlavní jídla

Srnčí steaky jsou výborná záležitost na gril. Vyzoušejte náš recept a určitě budete spokojení.

Ingredience

Co budete potřebovat? 

  • 1 kg srnčí kýty
  • 10 kuliček jalovce
  • 1 balíček koření na zvěřinu
  • 4 dl rostlinného olej

Jak na to? 

Jalovec rozdrtíme v hmoždíři. Smícháme jej se sáčkem koření na zvěřinu, přidáme lžíci oleje a promícháme.

Kýtu rozdělíme na jednotlivé svaly. Ty nakrájíme příčně na 2 cm plátky. Srnčí steaky jemně naklepeme z obou stran obrácenou stranou nože a vydatně potřeme směsí koření.

Připravené maso necháme v lednici přes noc uležet. Druhý den, na rozpálené grilovací pánvi s olejem, nebo na rozpáleném grilu pečeme steaky 4 minuty z jedné i druhé strany. Tak budou medium.

Pokud je chceme více propečené, necháme je o minutu nebo dvě déle (well done). Pokud je chceme krvavé (rare), dobu restování zkrátíme.

Srnčí steaky ihned podáváme, doporučená příloha: pečené brambory, nebo krokety. Můžeme přelít výpekem z pánve.

Omyté a osušené maso potřeme česnekem a opepříme. Necháme půl hodinky odležet. Mezitím si připravíme pekáček. Na dno dáme nakrájenou cibuli a jablko na plátky. Nakonec přidáme beraní rohy.

Položíme maso, které jsme osolili. V pivu rozmícháme hořčici a maso podlijeme. Přidáme sádlo, posypeme slaninou a pekáček přikryjeme.

Pečeme v troubě vyhřáté na 150 stupňů, a to přibližně 2 - 2,5 hodiny. Maso musí být úplně měkké. Během pečení maso poléváme výpekem.

Ideální příloha: šťouchané brambory

Nechte si chutnat! A na facebooku se s námi můžete podělit o své zkušenosti. Když nám pošlete svoje fotky, rádi je nasdílíme.

Kýta
Chlazené
489 Kč
Detail