Nastavení "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a k zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat). S našimi partnery z oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informace o Vašem používání stránky v anonymizované formě. Bližší informace naleznete zde.
Marketing
Marketingové "Cookies" slouží ke sledování chování zákazníka na webu. Jejich cílem je zprostředkovat relevantní a užitečnou reklamu pro každého individuálního uživatele, čímž jsou výhodné pro všechny. (více)
Statistika
Statistické "Cookies" pomáhají majitelům webových stránek s porozumněním toho, jak se uživatelé na jejich stránkách chovají tím, že sbírají a reportují anonymní data. (více)
Technické
Tyto "Cookies" jsou pro funkčnost webové stránky nepostradatelné a zajišťují její fungování např. při navigaci a dostupnosti uživatelských sekcí. Tato stránka nemůže správně fungovat, pokud nejsou "Cookies" povoleny. (více)
Personalizační
Tyto "Cookies" pomáhají především personalizovat obsah např. nabídkou konkrétních produktů dle historie vašeho procházení webu nebo podle objednávek. (více)
Uživatelské preference
Monitoruje souhlas uživatele, k poskytnutí uživatelských dat službám Googlu pro reklamní účely(více)
Perzonalizační data
Monitoruje souhlas uživatele, k zacílení personalizovaných reklam službami (produkty) Googlu. (více)
Souhlas s použitím "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a ke zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat).
Vaše nastavení "Cookies" a další informace najdete na stránce nastavení "Cookies".
Jedná se o hřbetní/ zádový sval dlouhý v průměru 60 cm a uložený ve vrchní části zvířete. Tento sval je velice jemný a hlavní část je libová s minimálním obsahem tuku.
Pro tento řez je typické tukové krytí na povrchu svalu, které vede po celé části od předu až ke konci. Tuk je obvykle vysoký 0,5-1 cm, ale nelze to jakýmkoliv způsobem paušalizovat, jelikož u těchto řezů platí pravidlo "co kus to originál". Sval navazuje přímo na vysoký roštěnec neboli rib eye steak, proto na začátku směrem od hlavy je striploin nejvyšší a může se objevovat známka skladby vysokého roštěnce, která ale po odříznutí 1-2 steaků plynule přejde do jednolité typické struktury nízkého roštěnce. Ke konci tzn. v části od kýty je pak striploin nejnižší.
Porcování tohoto kusu je velice jednoduché a vznikají pravidelné steaky jeden jako druhý. Velikost steaků doporučujeme cca 2,5cm, což bude odpovídat zhruba 220-250g. V žádném případě neodstraňujte tuk před tepelnou úpravou. Tuk se při přípravě rozpouští a dodává masu skvělou chuť a šťavnatost. Tuk můžete, ale nemusíte, odstranit následně po tepelné úpravě nebo při konzumaci.