Nastavení "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a k zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat). S našimi partnery z oblasti sociálních sítí, reklamy a webové analytiky současně sdílíme informace o Vašem používání stránky v anonymizované formě. Bližší informace naleznete zde.
Marketing
Marketingové "Cookies" slouží ke sledování chování zákazníka na webu. Jejich cílem je zprostředkovat relevantní a užitečnou reklamu pro každého individuálního uživatele, čímž jsou výhodné pro všechny. (více)
Statistika
Statistické "Cookies" pomáhají majitelům webových stránek s porozumněním toho, jak se uživatelé na jejich stránkách chovají tím, že sbírají a reportují anonymní data. (více)
Technické
Tyto "Cookies" jsou pro funkčnost webové stránky nepostradatelné a zajišťují její fungování např. při navigaci a dostupnosti uživatelských sekcí. Tato stránka nemůže správně fungovat, pokud nejsou "Cookies" povoleny. (více)
Personalizační
Tyto "Cookies" pomáhají především personalizovat obsah např. nabídkou konkrétních produktů dle historie vašeho procházení webu nebo podle objednávek. (více)
Uživatelské preference
Monitoruje souhlas uživatele, k poskytnutí uživatelských dat službám Googlu pro reklamní účely(více)
Perzonalizační data
Monitoruje souhlas uživatele, k zacílení personalizovaných reklam službami (produkty) Googlu. (více)
Souhlas s použitím "Cookies"
Používáme "Cookies" k tomu, abyste si návštěvu na našich stránkách maximálně užili. Mohou sloužit k personalizaci obsahu a reklam, k analýze návštěvnosti a ke zobrazení různých pluginů třetích stran (např. socialní sítě, online chat).
Vaše nastavení "Cookies" a další informace najdete na stránce nastavení "Cookies".
Na našich stránkách uvádíme maximum možných informací, možností, porcování, ale bohužel pracujeme s čerstvým masem a zde zcela platí, co kus to originál. Ať se snažíme sebe více není v našich silách uvádět na e-shop všechny informace.
Uvedeme na příkladu vysokého
roštěnce (rib eye steak). Na našem e-shopu máte možnost si zvolit v několika velikostních
variantách, od jednoho steaku až po celý kus. Při kalkulaci pracujeme s odhadem a průměrnou
váhou jednotlivého kusu. Například porcujeme z kusu, který je veliký 2,5kg, je dlouhý např.
25cm. Ze zkušeností naši řezníci vědí, že z tohoto konkrétního kusu připraví 10x steak o velikosti 2,5cm
a váze cca 250g. Držíme se pravidla, že steak má být vysoký na dva prsty, což se
rovná cca 2,5cm. V tomto případě je vše v pořádku.Nastane ale i situace, kdy řezník vezme
další kus, který je z většího býka, a ten váží 3,2kg a je dlouhý také 25cm nebo 1-2cm více. A zde nastává
ta zmiňovaná odchylka a rozhodnutí, které musí naší řezníci udělat a vzít na sebe
zodpovědnost.
Buď splnit požadavek zákazníka na váhu jednotlivého steaku a uříznout tenký
plátek, který bude mít např. 1,3cm, ale váhu 250g nebo dodrží dlouholetá steakařská základní
pravidla a udělá steaky na dva prsty cca 2,5cm, ale s váhou okolo 280-300g. Zde
je pak každá rada drahá. Ale jsme profesionálové ve svém oboru a museli jsem udělat interní rozhodnutí
a to takové, že chceme našim zákazníkům dopřát skvělý šťavnatý steak, takový JAK MÁ BÝT!!! Věříme,
že chápete naši myšlenku. Pokud jste si však nevybrali nabízenou velikost a máte vlastní
požadavky, neváhejte je napsat do poznámky, naši řezníci rádi splní Vaše přání
a naporcují a zabalí pak podle zadání. Vaše poznámka má prioritní význam a množství v e-shop objednávce
je pak ignorováno a striktně připravujeme dle instrukcí v poznámce.
A stejné je to v případě, že si u nás zakoupíte maso v celku - např. 1kg. Řezník má před
sebou kus, který má již zmiňovaných 2,5kg, okem odhadne cca 1kg a řízne. Dá na Váhu a zjistí, že to má
1kg, tak je vše v nejlepším pořádku a povedlo se splnit přání zákazníka. V druhém případě
dá na váhu a kus má 0,88kg, tak vzniká opět otázka, jak se k tomu postavit. Co když zákazník
si chtěl z toho naporcovat 4 krásné steaky 250g a teď mu to nevyjde a
bude to pro něho málo a bude na nás naštvaný, že večerní grilování pro 4 je v trapu. Třetí
varinta - dá na váhu a kus má 1,12kg. Co teď? Zákazník objednal 1kg a počítá
s platbou za 1kg. Je možné, že bude naštvaný a bude si myslet, že jsme mu naschvál
uřízli větší kus. Je možné z toho odříznu ještě jeden steak, ale aby byl steak alespoň
na dva prsty, tak bude mít 250g. Co teď? Když odříznu steak, tak celková váha spadne na cca 0,88kg. A
co když to chtěl zákazník na 4 steaky, a teď bude naštvaný, že mu to nebude stačit?
Rádi bychom Vás ještě upozornili, že když objednáváte celý kus, musíte
opět počítat s možnou odchylkou ve váze, která může být ale opravdu velká.
Jak uvedeno výše, někdy má kus 2,5kg a někdy 3,2kg, což finálně tvoří velký rozdíl. Pokud
máte vlastní váhový strop, který chcete objednat, prosíme opět použijte poznámku v objednávce
(např. váha rib eye max. 2,8kg)
Nedávno jsme pro jednoho zákazníka porcovali celý kus Japonského Wagyu rib eye A4. Celý originál kus měl 1,66kg. A řezníkovi se povedl tento kus rozdělit na 3 steaky, které byly menší než dva prsty a povedlo se mu to 2x520g naprosto přesně a jednou 620g. Zde máme ale odhadovanou velikost 450g. Pokud by tento kus měl celkem 1,66kg, je nemyslitelné ho říznout na 4 steaky, protože je hodně vysoký a široký třeba jen 5-5,5cm. A poté v tomto případě by odchylka od webové objednávky mohla být 70g, což u masa za 7500kč dělá 525kč. Oproti tomu při jiné objednávce jsme porcovali Wagyu Rib Eye A5+ Japonsko, kde máme odhadovanou váhu 500g, ale skutečně se povedly krásné steaky 470g.
Jakékoliv Vaše specifické požadavky na řez steaků, velikost a podobně pište do poznámky u objednávky. Vaše přání v poznámce, se budeme snažit vyplnit. Pokud by to nebylo možné, tak Vás vždy kontaktujeme. Takhle vypadá běžný den našich řezníků, když vychystávají stovky objednávek. 😊 Věřím, že chápete, jak strašně složité je pracovat s čerstvým masem, kde každý kus je úplně jiný.